ГоловнеСвіт

У США не виключають виникнення стійкого до вакцин COVID-штаму

У США не виключають виникнення нового штаму коронавірусу, але йому може запобігти збільшення кількості вакцинованих. Про це заявив директор Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань США Ентоні Фаучі, повідомляє USA Today.

«Якщо ви дозволяєте вірусу вільно і на постійній основі відтворюватися в суспільстві, то він буде мутувати. Що станеться, якщо протягом місяців і місяців ви дозволите вірусу відтворюватися: гіпотетично можливо, не гарантовано, але гіпотетично можливо, що ми могли б отримати варіант, який буде вислизати від захисту вакцини», — сказав Фаучі.

За його словами, коронавірус зникне після того, як буде щеплена переважна більшість населення. Якщо цього не станеться, то взимку коронавірусна інфекція буде поширюватися разом з вірусом грипу. Новий сплеск захворюваності може статися навесні 2022 року, спрогнозував експерт.

Фаучі підкреслив, що уникнути зараження коронавірусом можна тільки у вакуумі, а нещеплені люди допомагають поширювати коронавірус.

Нагадаємо, що раніше в США різко зросло поширення коронавірусу. Найбільш складна ситуація склалася на півдні США, де спостерігається один з найнижчих показників вакцинації в країні.

Також повідомлялося, що в США половину населення прищепили від коронавірусу. В середньому за сім днів кількість недавно вакцинованих людей зросла на 11% в порівнянні з минулим тижнем і на 44% за останні два тижні.