ГоловнеЕкономіка

У США оголосили про початок будівництва найбільшого Центру зберігання енергії

Компанія Florida Power & Light оголосила про початок будівництва Центру зберігання енергії FPL Manatee. Він буде побудований поблизу сонячної електростанції в містечку Періш штату Флорида потужністю 74,5 МВт, для того щоб надлишки виробленої на ній чистої енергії не пропадали. Про це пише REW.

«У похмуру погоду і вночі, а також в години пікового навантаження на станцію акумулятори нового центру на 409 МВт і 900 МВт*год забезпечать безперебійну подачу енергії клієнтам», — йдеться в повідомленні.

За прогнозами авторів проекту, завершити будівництво Центру повинні вже до кінця поточного року. При цьому він створить 70 нових робочих місць і «заощадить клієнтам FPL понад $100 млн за період експлуатації».

У компанії наголошують, що крім економічної вигоди буде і екологічна: значно знизиться емісія вуглекислого газу.

У планах компанії також зведення на території штату батарей меншого розміру і сонячних ферм і модернізація існуючих газових турбін, термін служби яких закінчується.

Раніше повідомлялося, що частка «зеленої» енергетики в Україні зросла удвічі за рік. При цьому найбільше, як і раніше, виробляють АЕС і ТЕС — на них припадає більше трьох чвертей всієї енергії, виробленої в країні.

Також стало відомо, що з 2015 року українці інвестували близько 560 млн євро в сонячні панелі.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 29 січня Про заходи щодо нейтралізації загроз в сфері атомної енергетики та промисловості.