ГоловнеСоціум

У США успішно пройшли випробування таблеток від коронавірусу

Фармацевтична компанія MSD зі США проситиме дозволу на екстрене використання антивірусного лікарського засобу Молнупіравір для лікування коронавірусної хвороби. Про це повідомила прес-служба компанії.

Видео дня:

Відзначається, що ці таблетки знижують ризик госпіталізації на 50%.

Відомо, що під час третьої стадії клінічних досліджень тільки 7,3% пацієнтів, які приймали Молнупіравір, потребували госпіталізації. Жоден з них не помер.

У групі, яка приймала плацебо, рівень госпіталізацій був удвічі вищим — 14,1%. Вісім осіб загинули.

Дослідження показали, що препарат є ефективним проти всіх штамів COVID-19, навіть проти варіанта Дельта, який є домінуючим зараз.

Усі учасники дослідження не були вакцинованими і мали хоча б одне супутнє захворювання (ожиріння, діабет, серцево-судинні хвороби), що збільшувало їхні шанси на розвиток важчої форми COVID-19, або їм було більше 60 років.

Дослідження проводили в 170 країнах світу.

Компанія заявила, що планує якнайшвидше подати в Управління із продовольства і медикаментів США (FDA) заяву про надання дозволу на екстрене використання. У разі отримання дозволу Молнупіравір може стати першим пероральним противірусним засобом лікування COVID-19, говориться в заяві MSD.

Фармацевтичний виробник заявив, що планує випустити 10 мільйонів упаковок препарату до кінця 2021 року, а додаткові дози очікуються в 2022 році.

Молнупіравір уперше було розроблено як профілактичний засіб і як препарат для лікування інфекцій SARS-CoV і MERS на початку 2000 років. Раніше було виявлено, що він діє проти багатьох вірусів, що містять РНК-залежну РНК-полімеразу, яку також має SARS-CoV.

Раніше повідомлялося, що Pfizer випробовує таблетки для профілактики COVID-19. Перші клінічні дослідження препарату показали, що він є безпечним і добре переноситься.

Навесні в компанії заявляли, що планує до кінця року випустити таблетки в продаж.