Світ

У Туреччині знову посилюють локдаун

У Туреччині 7 травня набудуть чинності нові обмеження через ситуацію з коронавірусом, згідно з якими в магазинах дозволяється продавати тільки основні продукти харчування та засоби гігієни. Про це повідомляється на сайті МВС країни 4 травня.

Влада уточнила, що до введеного раніше обмеження на продаж алкоголю також додається заборона на продаж засобів електроніки, іграшок, канцелярії, одягу, аксесуарів для автомобілів, посуду і садового приладдя.

В кінці квітня президент країни Реджеп Таїп Ердоган оголосив про введення в країні повного локдауну. Пояснюючи необхідність локдауну, Ердоган заявив, що в країні необхідно скоротити добовий приріст числа тих, хто заразився, до позначки менше п’яти тисяч осіб. Передбачається, що локдаун триватиме до 17 травня.

Наразі в Туреччині призупинено очне навчання у школах, закриті дитячі садки, встановлено обмеження на міжміські поїздки. Ринки та продуктові магазини працюють з 10:00 до 17:00, а ресторани та кафе здійснюють продаж їжі тільки на винос.

Також на час локдауну закриті підприємства, що надають індивідуальні послуги, а також ті організації, зупинення роботи яких некритичне. Крім того, в країні діє комендантська година.

Три тижні тому в Туреччині вже посилювали карантинні обмеження, але вони не позначилися на статистиці захворюваності. «Повну ізоляцію» ввели з 29 квітня, а й цього виявилося недостатньо. Але для іноземних громадян діють інші правила. Про це докладно — в матеріалі Що потрібно знати туристам.