Соціум

У Японії медики скаржаться на дискримінацію через COVID

У Японії виявили майже 700 випадків цькування або дискримінації медиків, залучених до боротьби з COVID-19. Про це з посиланням на Японську медичну асоціацію повідомляє NHK.

Дослідження проводилося з жовтня по грудень, було виявлено 698 випадків дискримінації.

«Деякі опитані повідомили, що їм було відмовлено у відвідуванні перукарень та інших закладів, оскільки вони працюють у медичних установах. Деякі повідомили про образливі телефонні дзвінки від сусідів, коли у їхніх колег був зареєстрований позитивний результат тесту на коронавірус», — сказано в повідомленні.

Випадки були виявлені по всій Японії, вони «були пов’язані з необѓрунтованою дискримінацією, яка могла завдати психологічної шкоди медпрацівникам».

Тепер асоціація планує надавати громадськості якомога більше інформації про коронавіруси, щоб допомогти формувати правильне уявлення про інфекцію.

Нагадаємо, що в Італії лікаря підозрюють у вбивстві COVID-пацієнтів. Лікар хотів звільнити ліжко-місця і намагався зменшити навантаження на відділення невідкладної допомоги, стверджують слідчі.

Також повідомлялося, що медик у США зіпсував півтисячі доз COVID-вакцини. Спочатку думали, що медбрат забув повернути контейнер з вакцинами в холодильник, але він сказав, що зробив це спеціально.