ГоловнеПолітика

Україна і Данія обговорили будівництво кораблів для ВМС

Командувач Військово-морських сил Збройних сил України Олексій Неїжпапа обговорив з аташе з питань оборони при посольстві Данії в Україні Феліксом Ебберстадом питання військового співробітництва, передусім можливість будівництва кораблів. Зустріч відбулася в Одесі, повідомляє ВМС України.

Відзначено, що окремо були розглянуті основні пріоритети розвитку, які передбачають зовнішню підтримку і можливість передачі українським екіпажам обладнання та екіпіровки, які призначені для виконання завдань із боротьби за живучість кораблів у рамках матеріально-технічної допомоги.

Неїжпапа розповів про сучасні морські загрози, основні досягнення в реформуванні і розвитку національного флоту з урахуванням стандартів НАТО.

За словами аташе, Данія розуміє, що перед Україною є виклики і загрози, і готова до розвитку відносин, щоб допомогти нашій країні підтримувати безпеку не тільки в Азово-Чорноморському регіоні, а й у світі загалом.

Нагадаємо, Україна і Британія починають спільно будувати кораблі й інфраструктуру для ВМС на загальну суму 1,7 млрд фунтів стерлінгів.