ГоловнеПолітика

Україна і ЄС проти РФ: Борель підбив підсумки року

Верховний представник Євросоюзу із зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель заявив, що рік, який минає, був багатий на виклики в силовій політиці, і згадав при цьому Україну, Білорусь, Молдову та Росію. Про це йдеться в огляді дипломата.

«У нашому східному сусідстві 2021 рік був багатий на яскраві приклади силової політики, як ми бачили у випадках з Україною, Білоруссю та Молдовою», — зазначено в публікації.

Боррель підкреслив, що ЄС надає «тверду та єдину політичну, а також оперативну підтримку своїм східним партнерам» у їхньому опорі РФ, і закликав країни блоку продовжувати таку політику.

«У міру поширення гібридних конфліктів ми маємо продовжувати підтримувати Україну чи Молдову в опорі тиску з боку Росії та зберігати твердий підхід до Білорусі», — уточнив він.

Нарешті, глава європейської дипломатії заявив, що у 2021 році Євросоюз активно працював над захистом інтересів та цінностей спільноти та зміцненням заснованого на правилах глобального порядку, і «ця робота має продовжитися у 2022 році з усією нашою рішучістю».

Нагадаємо, президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн повідомила, що ЄС підготував масштабні санкції на випадок подальшої агресії Росії щодо України.