ГоловнеПолітика

Україна і Євросоюз підписали ще дві угоди

На саміті Україна-ЄС сторони, крім угоди про відкрите небо, підписали ще два документи. Україна приєднається до двох програм — Горизонт Європа і Креативна Європа. Про це стало відомо в ході брифінгу президента Володимира Зеленського.

«Сьогодні крім угоди про єдиний авіаційний простір ми підписали і низку інших важливих угод. Зокрема, про участь України в програмах Горизонт Європа і Креативна Європа. Я щиро вдячний лідерам інституцій Європейського союзу за сьогоднішню зустріч», — заявив Зеленський.

Так, семирічна програма Горизонт Європа з бюджетом 100 млрд євро спрямована на підтримку наукових досліджень, розробки інноваційних рішень, розвиток малого і середнього бізнесу в рамках виконання спільних міжнародних проектів та участі в програмах обміну досвідом з країнами ЄС.

Що стосується програми Креативна Європа, то її метою є розвиток сектора культурних і креативних індустрій в європейських країнах, посилення конкурентоспроможності європейської аудіовізуальної продукції, а також забезпечення просування і захисту культурної та мовної різноманітності.

Раніше стало відомо, що на саміті Україна і Євросоюз підписали угоду про спільний авіаційний простір.

Напередодні представник ЄС заявив, що підписання договору щодо відкритого неба підвищить кількість мандрівників і дасть поштовх туристичній привабливості України. Також в країну зайдуть нові лоукост-перевізники.