ГоловнеЕкономіка

Україна і США підписали Меморандум про комерційну співпрацю

Україна і США підписали Меморандум щодо комерційного співробітництва. Сторони мають намір зміцнювати комерційні зв’язки між країнами з метою сприяння процвітанню, безпеці і зростанню. Про це повідомлено на сайті Мінекономіки України.

Від України документ підписав перший віце-прем’єр-міністр — міністр економіки України Олексій Любченко, від США — міністр торгівлі Джина Раймондо.

Меморандумом передбачено просування комерційної участі американських компаній в українській економіці і українських компаній в економіку США.

«Уже протягом найближчих місяців очікуємо формування пакета проектів за основними і пріоритетними напрямами — з декарбонізації, модернізації енергетики, розвитку мереж передачі інфраструктури», — сказав Любченко.

Сторони готові тісно співпрацювати в таких сферах, як енергетика, інфраструктура, цифрова економіка, оборонні технології та технології цивільного захисту, технології митного і прикордонного контролю, кібербезпека, медичне обладнання та технології, фармацевтичні препарати.

Також буде розширено співпрацю у сфері української приватизації, державних закупівель, зокрема шляхом надання американським компаніям своєчасної та точної інформації.