ГоловнеПрогрес

Україна має намір запустити власний супутник вже цьогоріч

В уряді перерахували, як його можна використовувати.

Український супутник дозволить моніторити надзвичайні ситуації, контролювати надрокористування та реалізацію інфраструктурних об’єктів. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у середу, 7 квітня.

«Цьогоріч Україна планує запустити свій власний супутник дистанційного зондування Землі «Січ 2-1». Це завдання, яке поставив перед урядом президент, і сьогодні ми регулюємо юридичні і фінансові питання, які дозволять його реалізувати цього року. За допомогою власного супутника можна проводити моніторинг надзвичайних ситуацій, здійснювати контроль агропромислового комплексу, дотримання правил надрокористування, екологічний моніторинг, виконання інфраструктурних проектів… «, — сказав Шмигаль.

Нагадаємо, що Україна домовляється з Ілоном Маском про запуск супутника. Запуск на ракетоносії SpaceX запланований на грудень. Зараз вирішується, чи можливо це саме за допомогою компанії SpaceX.

Також у Держкосмосі розповіли про готовність супутника до запуску. Супутник готовий на 85%, якщо говорити про орбітальний сегмент, і на 45% — наземний сегмент.