ГоловнеЕкономіка

Україна отримає лише один транш МВФ — Fitch

Україна отримає лише один транш МВФ у 2021 році, вважають у рейтинговому агентстві Fitch Ratings. Про це йдеться в повідомленні агентства.

При цьому Fitch прогнозує більший обсяг випуску Україною єврооблігацій, ніж запланований на 1,4 млрд доларів.

Агентство зазначає, що завершення першого перегляду програми Stand-by пов’язане зі значним ризиком. Зокрема, буде проблематично схвалення парламентом законодавства про боротьбу з корупцією і судовою реформою.

«Ми бачимо дещо менший ризик реалізації іншої важливої нової вимоги SBA, яка стосується скасування грудневого тимчасового обмеження цін на газ», — йдеться в повідомленні.

У Fitch вважають, що більший політичний стимул для виконання умов МВФ з’явиться в другій половині 2021 року. Це буде пов’язано з необхідністю виплати 2,2 млрд доларів у вересні і різким збільшенням потреби у фінансуванні бюджету ближче до кінця року.

«Кошти уряду в розмірі 3 млрд доларів (1,8 млрд доларів в іноземній валюті), більш легкий графік погашення протягом наступних шести місяців і доступна внутрішня ліквідність забезпечують деякий простір для фінансування», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, віртуальна місія МВФ завершилася без результату. Позики були заморожені у зв’язку з повільними темпами реформ. Пізніше в ОП заявили про продовження переговорів з МВФ відразу за трьома напрямками.