ГоловнеПолітика

Україна отримає від Франції вертольоти

До кінця 2021 Україна отримає 22 французьких вертольоти в рамках підписаного в 2018 році контракту з французькою компанією Airbus Helicopters SAS. Про це інформує прес-служба МВС.

Всього в рамках контракту в Україну мають прибути 55 вертольотів французького виробництва.

Зокрема, Н125 для Державної прикордонної служби України, Н145 для Національної поліції України та Н225 для Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Національної гвардії.

Зазначається, що дані вертольоти пристосовані до аеромедичної евакуації, рятувальних операцій, підтримання громадського порядку, антитерористичних і спецоперацій, підтримки охорони на державних кордонах та підтримки порядку на дорогах.

У МВС повідомили, що в системі відомства вже працюють 17 французьких вертольотів:

2 типу Н125 для Держприкордонслужби;
5 типу Н145 для Нацполіціі;
6 типу Н225 для ДСНС;
4 типу Н225 для Нацгвардії.

У МВС зазначили, що в рамках підписаного раніше контракту, українські авіатори також проходять навчання на базах тренінг-центрів у Франції і Німеччині, а також на фондах авіаційних підрозділів в Україні.

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації України і Державний концерн Укроборонпром має намір консолідувати зусилля для розвитку цифрової економіки, цифрових інновацій, зокрема сфери технологій штучного інтелекту.