ГоловнеСоціум

Україна отримала інноваційні COVID-ліки

В Україну доставлено інноваційні ліки прямого впливу на коронавірус COVID-19. Препарати вже направлені в регіони, повідомляє Міністерство охорони здоров’я у вівторок, 21 вересня.

«20 тисяч флаконів Бамланівімаба (Bamlanivimab) і 40 тисяч флаконів Етесевімаба (Etesevimab) вже в Україні і розвезено в регіони», — йдеться в повідомленні.

Вiдео дня:

Ліки були доставлені в Україну ще 4 вересня за сприяння посольства України в США як гуманітарний вантаж, наданий американською благодійною організацією Direct Relief. Останні домовленості про отримання цієї допомоги були узгоджені під час візиту президента Володимира Зеленського та міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка до США.

У МОЗ зазначили, що відповідним наказом оновлений протокол Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19), яким передбачена можливість використання лікарських препаратів Bamlanivimab і Etesevimab. Це дозволить лікарям, які надають допомогу хворим на COVID-19, мати чітку інструкцію про те, в яких саме випадках захворювання і як правильно застосовувати ці лікарські засоби.

«Ці ліки діють безпосередньо на вірус — препарати зв’язуються зі спаєчними білками вірусу, запобігаючи проникнення в клітину, прискорюють одужання хворих з коронавірусом і запобігають виникненню ускладнень», — пояснили у відомстві.

Раніше у вівторок стало відомо, що Україна отримала 159 тисяч доз вакцини CoronaVac в рамках механізму COVAX. Доставив вакцину Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).