ГоловнеСоціум

Україна переходить на європейську модель автошкіл

Україна перейде на європейську модель роботи автошкіл, яка передбачає скорочений час підготовки майбутніх водіїв. Про це повідомляється на сайті МВС.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Богдана Драпятого, на цьому тижні Кабмін вже прийняв постанову, якою вносяться зміни до навчальної програми підготовки та перепідготовки водіїв.

Мінімальну кількість навчальних годин для підготовки водія буде оптимізовано, але при цьому самі автошколи не обмежені в можливості додаткових занять. Наприклад, за категорією В скорочено час теоретичної підготовки зі 100 до 63 годин, час практичної підготовки не змінено — 40 годин.

Також оновлені теми з теоретичної та практичної підготовки, додано розділ Медичне забезпечення (заходи допомоги при ДТП). Крім того, введені теми, що стосуються електромобілів.

Як зазначив чиновник, майбутні водії спочатку будуть проходити весь курс теорії в автошколі, здавати іспит, і тільки після успішної його здачі зможуть приступити до практики.

Як повідомлялося раніше, майбутні водії тепер готуватися до здачі іспитів на водіння транспортного засобу можуть онлайн. А водійське посвідчення дозволяється отримувати кур’єром.