ГоловнеСоціум

Україна скасувала самоізоляцію для іноземців під час транзиту

Кабмін з 20 вересня скасував самоізоляцію для іноземців, які перебувають у країні транзитом і зобов’язуються покинути її протягом 48 годин. Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Вiдео дня:

З 20 вересня іноземці та особам без громадянства, які в’їжджають в Україну з метою транзиту і мають документи, що підтверджують виїзд із країни протягом 48 годин, звільняються від самоізоляції. Їм також не потрібно робити тести на COVID в Україні і встановлювати додаток Вдома.

У той же час, залишається чинною вимога для іноземців та власників посвідки на проживання мати страховий поліс, виданий зареєстрованою в Україні компанією, що покриває витрати на лікування COVID та обсервацію.

Також іноземцям, власникам посвідки на проживання і особам без громадянства для в’їзду в Україну потрібно мати один із зазначених документів:

підтвердження отримання однієї або декількох доз вакцини проти COVID-19, включених до переліку ВООЗ;
COVID-сертифікат, що підтверджує вакцинацію, негативний результат тесту методом ПЛР або одужання від COVID-19;
негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигену, зроблений не більше ніж за 72 години до в’їзду.

При цьому довідки про тестування і вакцинації не потрібні від дітей до 12 років.

Нарешті, іноземці, старші за 18 років, які не вакциновані, повинні мати негативний результат тесту і встановити додаток Вдома для контролю самоізоляції. Вона припиняється, якщо протягом 72 годин з моменту в’їзду буде отримано ще один негативний тест.

Нагадаємо, що раніше Міністерство охорони здоров’я перерахувало нові карантинні обмеження. Уряд затвердив нові правила карантину, які діятимуть у жовтій та червоній зонах.

Також повідомлялося, що в Україні за дотриманням карантину стежитимуть за допомогою спецкамери. Те, як українці носять захисні маски — це «величезна проблема», визнав головний санітарний лікар.