ГоловнеПолітика

Україна в ТКГ вимагає повного припинення вогню

Українська делегація в Тристоронній контактній групі (ТКГ) заявила, що вважає критично важливим повернутися до повного дотримання режиму припинення вогню на Донбасі. Також необхідно посилити ефективний контроль за його виконанням. Про це повідомили в прес-службі української делегації в ТКГ.

«Просування в будь-яких інших питаннях: політичних, гуманітарних, економічних, подальше узгодження кроків сторін є проблемним, якщо не виконане головне, базова умова — не досягнуте повне і всеосяжне припинення вогню», — йдеться в заяві.

Також українська сторона наполягає на тому, що сепаратисти повинні забезпечити вільний і безперешкодний доступ СММ ОБСЄ до всієї території України.

Крім того, «ЛДНР» повинні надати безперешкодний доступ МКЧХ та інших міжнародних гуманітарних організацій до утримуваних осіб, звільнити утримуваних, розблокувати роботу КПВВ і пустити інспекторів МАГАТЕ для проведення інспекції ядерних об’єктів.

«Українська делегація і ОБСЄ, відповідно до свого мандату, готові працювати 24/7 для того, щоб якомога швидше досягти миру. Однак ніякі спроби тиску на Україну не матимуть успіху, українська делегація буде захищати наші національні інтереси за будь-яких умов», — заявив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

Повідомляється, що наступне чергове засідання ТКГ заплановане на 28 квітня.