ГоловнеПолітика

Україна від ЄС очікує €600 млн допомоги

Україна у вересні поточного року отримає від Євросоюзу другий транш допомоги в обсязі 600 млн євро. Для цього українська сторона повинна виконати ряд зобов’язань шляхом проведення реформ. Про це повідомляється на сайті Мінфіну.

Така домовленість була досягнута під час онлайн-зустрічі міністра фінансів Сергія Марченка з представниками Європейської комісії.

«Ми вдячні Європейській комісії за підтримку і за допомогу в грудні 2020 року, коли було отримано перший транш в обсязі 600 млн євро. Зараз уряд України і Міністерство фінансів роблять все можливе для виконання умов нашої програми та отримання другого траншу від ЄС у вересні 2021 року», — сказав міністр.

Він нагадав, що від України для отримання другого траншу в розмірі 600 млн євро очікують реформи у сферах: управління державними фінансами, управління і верховенство права, поліпшення бізнес-клімату, секторальні реформи й державні підприємства.

Раніше глава Мінфіну заявляв, що без МВФ некомфортно. За його словами, в України немає можливості отримати доходи з інших джерел. І домовитися з МВФ було б легше, якби зустрічі проходили офлайн.