ГоловнеПолітика

Україна візьме участь у навчаннях НАТО Dynamic Move 2022

Україна вперше візьме участь у командно-штабних навчаннях НАТО Dynamic Move, які мають відбутися з 31 січня до 8 лютого 2022 року в Остенді (Бельгія). Про це повідомлено на сторінці Збройних сил України в Facebook.

За словами старшого офіцера командування підготовки командування ВМС ЗСУ Артема Матвієнка, метою навчань буде відпрацювання дій багатонаціонального штабу управління морськими протимінними силами НАТО, а також зміцнення можливостей командного складу міжнародної спеціальної групи із проведення комплексу операцій з розмінування.

Конференція із планування концепції навчань Dynamic Move 2022 відбулася в Одесі. Учасники попередньо обговорили час і місце проведення навчань, підготовчі цілі і перелік країн, яких буде запрошено до участі, проект сценарію та систему управління залучених до них сил.

Відзначається, що в Остенді розташовано морську бельгійсько-нідерландську протимінну школу Eguermin, яка водночас є центром обміну досвідом НАТО.

У навчанні братимуть участь представники країн — членів НАТО, а також України й Марокко, які до Dynamic Move 2022 приєднаються як спостерігачі.

Нагадаємо, на Херсонщині біля кордону із Кримом пройшли батальйонні тактичні навчання морської піхоти з бойовою стріляниною та залученням авіації.