ГоловнеПолітика

Українські десантники прибули в Німеччину на навчання НАТО

Українські десантники візьмуть участь у навчаннях Saber Junction-2021 Німеччині, в яких будуть задіяні військові з понад 20 країн НАТО. Про це повідомляє Міноборони.

Відео дня:

«Незабаром на базі багатонаціонального міжвидового центру з підтримки боєготовності (Joint Multinational Readiness Center), який знаходиться в Німеччині, почнуться багатонаціональні тактичні навчання Saber Junction-2021», — йдеться в повідомленні.

У навчаннях в районі міста Хохенфельс візьмуть участь кілька тисяч військовослужбовців більш ніж з 20 країн НАТО та інших держав. Україну представлятиме ротна тактична група 122-го окремого аеромобільного батальйону 81 окремої аеромобільної бригади десантно-штурмових військ ЗСУ. Українські десантники будуть відпрацьовувати навчально-бойові завдання спільно з підрозділами другого кавалерійського полку Збройних сил США.

Українські десантники вже прибули до місця проведення навчань.

Sabre Junction — щорічні багатонаціональні навчання, які проводяться командуванням підготовки сьомої армії Сухопутних військ Збройних сил США. Навчання призначені для оцінки готовності військових до виконання об’єднаних наземних операцій з країнами-партнерами.

Раніше повідомлялося, що спецназівці США і України літали над Києвом. Два американських літаки МС-130 провели ознайомлювальний політ над столицею України в знак завершення спільних навчань, які тривали протягом місяця.