ГоловнеПолітика

В ЄС назвали напрямки роботи після Кримської платформи

Саміт Кримської платформи є потужним сигналом про те, що Крим залишається актуальною проблемою в міжнародному порядку денному. Про це глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель розповів в інтерв’ю Радіо Свобода, яке було опубліковано в п’ятницю, 3 вересня.

Боррель зазначив, що саміт став важливою подією для роздумів про те, що ще ЄС та інші міжнародні партнери можуть зробити для підтримки людей, які страждають через жахливу ​​ситуацію з правами людини на півострові.

«Україна може розраховувати, що підтримка постраждалого від конфлікту населення залишається для Євросоюзу пріоритетом. Це включає заходи з допомоги внутрішньо переміщеним особам, посилення інформаційної безпеки в Україні, особливо в регіонах, які постраждали від дестабілізуючих дій Росії, а також реінтеграції ветеранів», — зазначив Боррель.

За його словами, як у своїх двосторонніх контактах, так і на міжнародних форумах ЄС і надалі нагадуватиме про порушення прав людини, зокрема кримських татар, про політичні переслідування, примусовий призов на військову службу і мілітаризацію півострова Росією.

Нагадаємо, 23 серпня відбувся саміт Кримської платформи, в якому взяли участь представники 44 держав і міжнародних організацій, у тому числі 14 глав держав.