ГоловнеСоціум

В Ізраїлі заявили про успішне випробування нового препарату від COVID

Ізраїльські вчені провели клінічні випробування препарату від коронавірусу Amor-18. Усі 18 людей, на яких випробовували ліки, одужали, повідомляє The Jerusalem Post.

Ідеться про препарат біотехнологічної компанії Amorphical, випробування якого проводилось у медичному центрі Зів у Цфаті.

«Усі 18 госпіталізованих осіб, які отримували лікування, розроблене ізраїльською біотехнологічною компанією Amorphical під час дослідження другої фази, одужали та були виписані через кілька днів», — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що тестування проводилося як на пацієнтах з легкою симптоматикою, так і на тих, хто мав тяжкий перебіг захворювання.

Крім того, в рамках милосердної допомоги, двом іншим пацієнтам у вкрай тяжкому стані було дано препарат, і вони обидва одужали та були виписані.

«Оскільки пацієнти, які отримували препарат, одужували протягом кількох днів і були виписані додому, випробування пройшло на 100% успішно», — зазначено у повідомленні.

У новому препараті Amor-18 основним компонентом є аморфний карбонат кальцію (АСС). Він вводився перорально або шляхом інгаляції.

Як пояснили в компанії Amorphical, ACC може регулювати кислотні зміни pH навколо кожної комірки. Ці зміни впливають на здатність коронавірусу проникати в клітини та розмножуватися.

Такий ефект дозволяє лікам запобігти поширенню вірусу, а також погіршенню стану пацієнта.

Нагадаємо, що напередодні повідомлялося, що США дозволили застосування COVID-таблеток компанії Merck. Перед цим американський регулятор схвалив препарат для лікування COVID-19 Paxlovid, розроблений компанією Pfizer. Він показав ефективність майже 90% у запобіганні госпіталізацій та смертей у пацієнтів з високим ризиком тяжкого перебігу захворювання.