ГоловнеСоціум

В МВС подвоять кількість пожежних літаків Ан-72П

Міністерство внутрішніх справ планує створити європейський хаб авіаційної безпеки. Для цього, зокрема, хочуть придбати ще 11 пожежних літаків Ан-32П. Про це повідомляє прес-служба МВС.

«У минулому році ми стали свідками масштабних пожеж по всій території України. Уже в цьому році побачили, як подібні пожежі сталися в Туреччині і Греції. Нам вдалося відправити туди наших рятувальників і допомогти зупинити лихо. У нас із Президентом виникла ідея створення європейського хаба авіаційної безпеки», — сказав глава МВС Денис Монастирський.

Створення хаба передбачає побудову Ситуаційного центру моніторингу, який аналізуватиме супутникові термознімки. Інформація, яку буде отримано, дозволить впоратися з пожежею на ранній стадії. Так можна буде не допустити поширення до 90% пожеж і ліквідувати їх місцевими силами, вважає Монастирський.

«Для розвитку авіахаба необхідно також збільшити авіапарк ДСНС, а саме подвоїти кількість літаків АН-72П», — додав міністр.

За його словами, передбачено можливість допомагати іншим країнам боротися з пожежами, зокрема й на комерційній основі.

А тим часом у Мінкульті назвали суму, необхідну для відновлення костелу, який горів. Уже на рахунок надійшло 5,8 млн гривень. Ще 20 млн дав бізнес. Усі роботи з відновлення костелу поділять на три етапи.

Додамо, що в Греції після масштабних лісових пожеж цього літа створили Міністерство кліматичної кризи. Відомство очолить Христос Стіліанідес, який раніше був європейським комісаром з гуманітарної допомоги й антикризових заходів.