Політика

В Одесі посилили заходи безпеки

На охорону громадської безпеки і порядку в Одесі 1-2 травня заступили понад 2600 правоохоронців. Про це повідомляє регіональне управління Нацполіції в суботу, 1 травня.

Так, сьогодні вранці на Куликовому полі відбувся об’єднаний інструктаж всіх силових структур Одеської області, які будуть нести службу в святкові і пам’ятні дні.

Глава поліції регіону Олег Бех зі своїм заступником Сергієм Махотіним провели стройовий огляд особового складу та перевірили готовність силовиків до дій за призначенням в посиленому режимі.

«Очікую від вас максимально швидкої реакції на найменші провокації або непорозуміння серед людей. Дії ваші повинні бути злагодженими і професійними, спрямованими на припинення протиправних проявів і врегулювання конфліктних ситуацій», — зазначив Олег Бех.

У поліції нагадали, що вся радянська символіка (червоні прапори, герб СРСР, зображення радянських лідерів), а також георгіївські стрічки — заборонені законом України Про засудження комуністичного і нацистського режимів.

За публічну демонстрацію заборонених символів загрожує адміністративна відповідальність за ст.173-3 КУпАП та кримінальна відповідальність за ст.436-1 КК України. Остання може привести до позбавлення волі терміном до 10 років з конфіскацією майна.