Соціум

В Україні мають намір провести Олімпіаду

Україна може провести Олімпійські ігри в 2030 або 2032 році. Через 10 років в Україні буде досить розвинена для цього інфраструктура, повідомив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт. Про це пише Суспільне Спорт.

«Ми дивимося на 2030 і 2032 роки. Оцінюємо скільки це буде коштувати. Більше дивимося на Зимову Олімпіаду. Обговорюємо також Юнацькі Олімпійські ігри, або відразу амбітна мета — доросла Олімпіада», — сказав міністр.

Міністр зазначив, що зараз в уряді обговорюють питання з місцем проведення олімпіади.

«Провести Олімпіаду — це класна мета для нас. Ми будемо будувати інфраструктуру, будемо залучати всіх, будуть робочі місця, щоб люди не виїжджали за кордон, а працювали в Україні для побудови спортивних об’єктів. До нас будуть приїжджати туристи — це туризм», — заявив Гутцай.

Нагадаємо, в 2020 році президент України Володимир Зеленський неодноразово заявляв про бажання провести в Україні Олімпійські ігри. Він говорив, що «Україні потрібен спортивний Оскар». Також говорилося про створення в Україні «високогірного всесезонного спортивно-туристичного кластера».

Також повідомлялося, що Стамбул претендує на проведення літньої Олімпіади 2032. Туреччина виконала всі обіцянки в частині інфраструктури, які були дані під час підготовки до Ігор-2020 року, вважають в Стамбулі.