ГоловнеСоціум

В Україні молоді юристи мають намір створити механізм превентивного захисту прав дітей

Право на дитинство – це молодь, яка об’єдналася з метою створення превентивного механізму захисту прав дітей, їх фізичного, морального та психічного стану. Ми не представляємо жодну організацію, політичну партію та ін.

Як розповів Аспектам Арман Акопян, чинне законодавство України у сфері захисту прав дітей починає працювати лише ПІСЛЯ вчинення протиправного діяння проти дитини та її прав. «За даними різних міжнародних організацій Україна займає 91 місце у світі в сфері захисту прав дітей. Саме тому пів року тому ми об’єдналися, щоб створити такий механізм.

На сьогоднішній день ми розробили механізм, який допоможе мінімізувати випадки порушення прав дітей, їх побиття, насильства, ґвалтування та вбивства.

Першим кроком є встановлення камер відеоспостереження у всіх державних дитячих садках та школах. Встановлення камер відеоспостереження у школах та дитячих садках є найпершим пунктом даного механізму, який дуже легко реалізувати.

Така система існує в багатьох країнах Європи, також в країнах, які є найкращою п’ятіркою у сфері захисту прав дітей», — відзначив він.

Посилання на петицію:

https://petition.president.gov.ua/petition/129266