ГоловнеЕкономіка

В Україні планується формування резервів нафти і нафтопродуктів

При виникненні кризових явищ на ринку нафтопродуктів українські виробники зможуть наростити обсяги до необхідного рівня за 10 днів. Про це напередодні йшлося на нараді в Міністерстві енергетики з представниками Мінекономіки, Укрзалізниці, Адміністрації морських портів і профільних асоціацій.

Як повідомила прес-служба Міненерго, представники УЗ і АМПУ підтвердили готовність до збільшення обсягів перевезень і перевалки ресурсів у разі потреби.

«Ми тримаємо руку на пульсі. Будь-яка прогнозована ситуація щодо обмеження імпорту не повинна привести до кризових явищ на ринку. Наші виробники готові збільшувати виробництво», — зазначив заступник міністра енергетики Максим Немчінов.

За його словами, Міненерго також готове швидко реагувати, щоб не залишити стратегічні підприємства і споживачів без нафтопродуктів.

«У той же час, якщо не виникне кризових явищ, ринок здатний самостійно врегулювати питання диверсифікації імпорту та маршрутів поставок нафтопродуктів», — вважає Немчінов.

Для зменшення залежності від імпортних поставок нафтопродуктів планується формування резервів нафти і нафтопродуктів. У Міненерго повідомили, що почалася розробка законопроекту Про мінімальні запаси нафти і нафтопродуктів.

Напередодні ЗМІ повідомили, що в червні Білоруська нафтова компанія скоротить поставки бензину марки А-95 в Україну в червні більш ніж уп’ятеро — до 10 тисяч тонн.