ГоловнеСоціум

В Україні планують запустити поїзди зі швидкістю до 350 км/год

В Укрзалізниці розробили проект руху поїздів зі швидкістю до 350 км / год зі столиці до найбільших міст України. Зараз у компанії його обговорюють і шукають інвесторів, повідомляє в понеділок, 18 січня, прес-служба Укрзалізниці.

Голова правління Укрзалізниці Володимир Жмак зазначив, що мова йде про проект швидкісного сполучення за напрямками з Києва до Львова, Харкова й Одеси, який зараз знаходиться на етапі обговорення.

«Для цього нам потрібні інвестиції, самі ми цей проект не подолаємо, тому потрібен інвестор, який зацікавлений у концесійному підході», — розповів Жмак. Він зазначив, що вже є зацікавлені учасники.

Жмак додав, що єдиний шлях залучити необхідні фінансові інвестиції для проекту — це концесія, і перш за все мова йде про концесію вокзалів.

«Зараз ми говоримо про сім вокзалів, можливо, ще приєднається Львів», — зазначив Володимир Жмак, додавши, що їх хочуть облаштувати «за європейським зразком.

«Для пасажирів і для Укрзалізниці на вокзалі потрібні колія, зал очікування і два офіси для продажу квитків. Усе інше буде торговим центром», — сказав Володимир Жмак.

За його словами, до 60% відвідувачів вокзалів будуть не пасажирами, а відвідувачами торгового центру.

Раніше в Мінінфраструктури розповіли про плани здавати в концесію дороги, вокзали й аеропорти.