ГоловнеСоціум

В Україні розширять верифікацію держвиплат

В Україні виплати з тимчасової втрати працездатності, а також у зв’язку з вагітністю та пологами, тепер проходитимуть процес верифікації. Про це повідомляє прес-служба Фонду соціального страхування.

«Верифікація виплат має забезпечити цільове використання коштів та мінімізувати ризик помилок при здійсненні виплат… Найближчим часом будуть оброблені технічні питання інформаційного обміну для проведення верифікації, підписаний відповідний протокол і оновлений договір з Міністерством фінансів», — сказано в повідомленні.

Також буде розроблено механізм надання рекомендацій у разі виявлення невідповідностей даних.

Відзначається, що верифікацію виплат здійснюватимуть для всіх видів матеріального забезпечення та страхових виплат ФСС.

«Будуть впроваджені механізми превентивної верифікації, яка дозволить запобігти здійсненню нецільових витрат», — додали в соцстраху.

Нагадаємо, що СБ дасть Києву велику позику на соцдопомогу українцям. Керівництво Світового банку схвалило виділення кредиту в 300 мільйонів доларів на соцпідтримку бідних українців.

Також повідомлялося, що Кабмін планує створити Єдиний реєстр соцвиплат і заощадити 100 млрд грн.В реєстрі будуть всі отримувачі соцвиплат. Це допоможе усунути невідповідності, що існують між нинішніми реєстрами, і прибрати з них застарілі дані.