ГоловнеПолітика

В Україні відкрилося посольство Ірландії

У Києві розпочало роботу посольство Ірландії — спочатку ірландський посол в Празі працював в Україні за сумісництвом. Про це повідомляє Європейська правда у вівторок, 8 червня.

Напередодні заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар прийняв копії вірчих грамот від посла Ірландії з резиденцією в Україні Тереси Гілі. Боднар зазначив, що початок роботи посольства Ірландії в Києві сприятиме активізації українсько-ірландського діалогу.

«Призначення пані посла Ірландії в Україні з резиденцією в Києві сприятиме пожвавленню політичних контактів, нарощування обсягів торгівлі, зміцненню взаємодії між нашими громадянами. Сподіваємося на позитивні зрушення найближчим часом в спрощенні процедури отримання ірландських віз для громадян України», — наголосив Боднар.

Також співрозмовники обговорили підготовку візиту міністра закордонних справ і оборони Ірландії Саймона Коуена в Україну в 2021 році.

Нагадаємо, що раніше помер посол України в Таїланді. Надзвичайний і повноважний посол України в Королівстві Таїланд Андрій Петрович Бешта помер на 46-му році життя.

Також повідомлялося, що президент Вірменії призначив нового посла в Україні. Володимир Карапетян очолюватиме дипломатичне відомство в Україні найближчі три роки.