ГоловнеЕкономіка

В Україні ВВП зросте лише на 3% — Мінекономіки

Міністерство економіки України погіршило прогноз зростання ВВП України в 2021 році до 3%. У липні фахівці очікували, що зростання становитиме 4,1%. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відповідь Мінекономіки на запит видання.

«Очікуються дещо нижчі темпи зростання ВВП і цього, і наступного року. Зростання ВВП за підсумками 2021 року очікується на рівні 3%», — повідомили в Мінекономіці.

У відомстві додали, що економіка цього року переважно характеризується ознаками поступового відновлення. Майже всі види економічної діяльності демонструють зростання, порівняно з 2020 роком.

Як відзначили в Міністерстві, ситуація в економіці цього року переважно характеризується ознаками поступового відновлення. Майже всі види економічної діяльності показують зростання, порівняно з роком раніше. За розрахунками Мінекономіки на базі квартальних даних Держстату, обсяг ВВП за дев’ять місяців 2021 року збільшився на 2,1% порівняно з дев’ятьма місяцями 2020 року.

Також наголошується, що через мінливу соціально-економічну ситуацію, через поширення у світі нового COVID-штаму і, відповідно, посилення протипандемічних заходів очікується «затягування процесу відновлення економіки України, зокрема, як мінімум у першій половині наступного року».

Тим часом у Кабміні заявили про рекордний доларовий ВВП. Україна завершує 2021 рік з найвищим доларовим ВВП за всю історію — близько 195 млрд. Про це заявила міністр економіки Юлія Свириденко.