Соціум

В Україні змінили правила іспиту на права

В Україні проводитимуть іспити на права за новими правилами, які набудуть чинності вже в квітні. Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС України.

З 6 квітня майбутні водії складатимуть теоретичні іспити в сервісних центрах МВС за новими екзаменаційними білетами. Всі білети актуалізують відповідно до чинного законодавства, а застарілі замінять.

Зокрема, в теоретичну частину іспиту додадуть низку нових і цікавих дорожніх ситуацій, з якими часто зіштовхуються водії. Очікується, що це допоможе новачкам оперативно приймати правильні рішення і уникнути несподіванок за кермом.

Крім того, змінені екзаменаційні питання також будуть внесені в онлайн-тренажер на сайті Головного сервісного центру МВС, щоб майбутні водії могли підготуватися до складання іспиту.

Нагадаємо, що в Україні за рік виявили майже 130 тисяч п’яних водіїв. Понад дев’ять тисяч водіїв повторно сіли за кермо в стані алкогольного сп’яніння, а ще п’ять тисяч втретє були спіймані п’яними за кермом.

Також повідомлялося, що за рік у ДТП в Україні загинули понад 3,5 тисячі осіб. Закон про посилення відповідальності за порушення ПДР за рік знизить показник смертності на дорогах на 10-15%, вважають в МВС.