ГоловнеПолітика

В українській армії вже ввели 303 стандарти НАТО

У Збройних силах України вже введено 303 нормативних документи НАТО, розповів начальник Головного управління двостороннього військового співробітництва та верифікації ЗС України полковник Андрій Павелко, повідомляє АрміяInform.

За його словами введені стандарти НАТО застосовуються в таких галузях, як військова політика, безпека та стратегічне планування, операції та бойові дії, розвідка, інформаційні та психологічні операції, зв’язок, розробка, постановка на виробництво та прийняття на озброєння зразків озброєння, військової і спеціальної техніки, стратегічні комунікації та гендерні перспективи.

Павелко нагадав, що в минулому році Україна отримала статус партнера НАТО з розширеними можливостями. Це відкриває шлях для подальшого поглиблення практичного співробітництва. Зараз йде робота із наповнення статусу конкретним змістом, розповів він.

»Вищим ступенем нашої співпраці з НАТО є участь національного персоналу та контингентів в операціях і місіях з підтримання міжнародного миру і безпеки під керівництвом НАТО. Сьогодні ми продовжуємо надавати внесок у миротворчі зусилля Альянсу, беручи участь в операції НАТО в Косово [KFOR], де виконує завдання інженерний підрозділ Збройних Сил України чисельністю 40 військовослужбовців», — додав Павелко.

Нагадаємо, що з 20 вересня розпочнуться українсько-американські військові навчання Rapid Trident-2021. У них візьмуть участь 6 тисяч військовослужбовців з 15 країн-партнерів НАТО.