ГоловнеСоціум

В Україну зі США прибули ліки проти COVID-19

В Україну зі США доставили гуманітарний вантаж з ліками, які було призначено для лікування коронавірусу. Препарати надала американська благодійна організація Direct Relief. Про це повідомляє посольство України в США у Facebook.

«Вантаж складається з інноваційних лікарських препаратів Bamlanivimab і Etesevimab, які використовують проти COVID-19. Загальна вартість вантажу 20 млн доларів. Ліки рекомендовано для пацієнтів з легким і середнім ступенем тяжкості коронавірусної хвороби, особливо за наявності ризику переходу у важку форму», — йдеться в повідомленні.

Вантаж містить 60 тисяч флаконів лікарських препаратів. Медпрепарати пройдуть розмитнення, і їх розвезуть по регіонах України. Розподіл ліків координується Міністерством охорони здоров’я України.

Про те, що Україна отримає 20 тисяч флаконів Бамланівімабу (Bamlanivimab) і 40 тисяч флаконів Етесевімабу (Etesevimab), стало відомо 1 вересня.

Тим часом Pfizer починає випробування таблеток від COVID на людях. Тестування нового препарату проводитимуть на 1 140 дорослих, які не потребують госпіталізації.