Здоров’я

В яких випадках здатність активованого вугілля вловлювати токсини стане в нагоді

Активированный угольЯк можна використовувати активоване вугілля.

В яких випадках здатність активованого вугілля вловлювати токсини стане в нагоді. Як можна використовувати активоване вугілля.

В наші дні активоване вугілля є одним з найвідоміших і доступних препаратів. Ви можете знайти чорний порошок без запаху у всіх видах продуктів, від зубної пасти до харчових добавок. Але, мабуть, найпопулярніше застосування активованого вугілля — це використання препарату, як детоксикаційний засіб, інформує Ukr.Media.

Ваша печінка і нирки природним чином позбавляються від багатьох токсинів. Але їм може бути важко зробити це, якщо ви часто їсте або п’єте нездорову їжу та напої, які наповнюють ваше тіло сміттям. Питна вода, забруднена важкими металами, такими як свинець і нікель, також може підвищити рівень токсинів у вашому організмі і напружити ваші фільтруючі органи.

Так що ж таке активоване вугілля?

Це дрібний чорний порошок без запаху, що складається з сполук на основі вуглецю — тирси, шкаралупи кокосових горіхів або торфу, які були активовані. Це означає, що вони були нагріті при високих температурах, щоб зробити їх більш пористими. Це робиться для збільшення площі поверхні активованого вугілля. Якщо площа поверхні велика, то деревне вугілля зможе вловлювати більше токсинів і запобігати їх всмоктуванню в організм. Токсини виходять з організму через фекалії.

Здебільшого існуючі дослідження активованого вугілля підтверджують його використання для захисту від шкідливих органічних парів фарб і клеїв і видалення важких металів із забрудненої питної води. Існують також дані, що підтверджують використання активованого вугілля для видалення надлишку фосфору з крові людей з хронічними захворюваннями нирок. Зазвичай нирки видаляють надлишок фосфору з крові, щоб запобігти проблемам зі здоров’ям. У людей з хронічною хворобою нирок їх нирки не можуть видалити надлишок фосфору.

Активоване вугілля зазвичай вважається безпечним при прийманні здоровими дорослими протягом короткого періоду часу. Але текстура не є великим плюсом, і деякі навіть закінчують блювотою після вживання активованого вугілля. Приймання великих або багаторазових доз активованого вугілля також може викликати закупорку травного тракту. Це може перешкодити вашому організму правильно перетравлювати їжу і поглинати поживні речовини. Також можуть виникати запори і діарея. Тому, якщо ви плануєте використовувати активоване вугілля, проконсультуйтеся з сертифікованим фахівцем з природного здоров’я.

Здатність активованого вугілля вловлювати токсини стане в нагоді для найрізноманітніших цілей.

Для фільтрування води

Активоване вугілля є відмінним матеріалом для фільтрів води, так як воно природним чином ефективне при видаленні токсинів та інших органічних домішок з води без видалення з неї солей і мінералів.

Для відбілювання зубів

Безліч засобів для відбілювання зубів містить активоване вугілля. Прихильники кажуть, що активоване вугілля має поглинаючі токсини і антимікробні властивості, так як воно може допомогти позбутися плям на зубах і нейтралізувати бактерії, що виникають в порожнині рота.

Для лікування пониженого потоку жовчі

Є деякі докази того, що активоване вугілля може лікувати понижений потік жовчі під час пізньої вагітності, розлад печінки, званий холестазом.

Для зниження рівня холестерину

Активоване вугілля допомагає зменшити всмоктування жовчних кислот в печінці, що призводить до підвищеного розщеплення холестерину. Деякі дослідження людей з високим рівнем холестерину показали, що приймання від чотирьох до 32 грамів активованого вугілля допомагає знизити загальний і «поганий» холестерин.

Для полегшення проблем з травленням

Дослідження показують, що додавання активованого вугілля може забезпечити полегшення від кишкових газів, здуття живота і спазмів в животі. Активоване вугілля може зв’язуватися з надлишковими кишковими газами і виводити їх з організму.

Прихильники та існуючі дослідження активованого вугілля підтримують його використання для позбавлення організму від певних токсинів, які можуть викликати проблеми зі здоров’ям. Не забувайте приймати активоване вугілля в помірних кількостях, щоб уникнути потенційних побічних ефектів, або, що ще краще, заздалегідь проконсультуйтеся з сертифікованим фахівцем з природного здоров’я.