Men's & Women's

Вчені: депресія у майбутніх мам здатна збільшити ризик передчасних пологів

Передчасні пологи можуть викликатися невилікуваною депресією у вагітних.

Видео дня:

Вчені довели, що невилікувана депресія у майбутніх мам здатна збільшити ризик передчасних пологів у них. Передчасні пологи можуть викликатися невилікуваною депресією у вагітних.

Вчені з Університету Де Пола встановили, що у майбутніх матерів, які раніше не пройшли повний курс лікування депресивного стану, значно підвищується ризик розвитку пологів, а також народження немовляти з недостатньою масою тіла, повідомляється на сторінках видання Health Affairs, інформує Ukr.Media.

До таких висновків фахівці прийшли, проаналізувавши дані близько 1 900 досліджень за період з 2010 по 2020 роки, у яких були простежені тенденції, що призвели до несприятливих наслідків пологів на території США.

Увагу вчених привернули так звані довгострокові наслідки невилікуваної депресії, з якими зіштовхнулися жінки у період виношування дитини. Виявилося, що ризик народження дитини з низькою вагою, а також передчасних пологів мали жінки з діагностованою і недолікованою депресією.

«Ми вважаємо, що відповідні медичні служби повинні своєчасно виявляти жінок, що готуються стати матерями, які мають схильність до депресивних станів, щоб у перспективі їм можна було надати кваліфіковану допомогу, а також знизити ризики розвитку передчасних пологів», — повідомляють дослідники.