Здоров’я

Вчені довели, що боротися з безсонням можна за допомогою чаю

За наявності безсоння корисно вживати чай.

Видео дня:

Вчені довели, що боротися з безсонням можна за допомогою чаю. За наявності безсоння корисно вживати чай.

Під час дослідження індійські вчені дійшли несподіваного висновку про те, що регулярне вживання чаю допомагає за наявності безсоння. Правда, необхідно пити лише сорти без кофеїну на основі трав, інформує Ukr.Media.

Чай вважається одним з найулюбленіших і популярних напоїв людства. Він може бути зеленим, чорним або трав’яним. Деякі люди не можуть почати свій день або завершити його без чашки цього освіжаючого напою. Це дивовижно, але споживання чаю виявляється корисним за наявності безсоння, що пояснюється деякими його компонентами. Багатьох це здивує, адже чай містить кофеїн, який є стимулятором нервової системи. Спробуйте заснути після того, як ви випили кілька чашок міцного чаю або кави. Саме їх використовують студенти, які готуються до іспитів.

Однак йдеться про трав’яні види чаю, що не містять кофеїн, або мають дуже низький показник цього компонента. Дослідження показало, що якщо людина регулярно п’є подібний чай протягом 4 тижнів, то симптоматика безсоння поліпшується. Це стосується жертв найважчого різновиду цього розладу сну.

Крім того, нещодавно було опубліковане дослідження, яке показало, що зелений чай з низьким вмістом кофеїну скорочує показник стресу у людей середнього віку. Це теж впливає на якість сну. Даний чай містить амінокислоту теанін. Саме вона й чинить позитивний вплив. Але для того, щоб боротися за допомогою чаю з безсонням, потрібно обирати лише напої без кофеїну, або з низьким вмістом цього компонента. Одним з кращих виборів стане ромашковий чай, що підвищує якість сну, а також знижує рівень стресу. А ось звичайні види чорного або зеленого чаю міцніше спати не допоможуть, а, навпаки, справлять зворотний ефект.