Здоров’я

Вчені довели, що профілактувати хвороби серця допоможуть шпинат і гриби

Деякі продукти дуже корисні для серця.

Вчені довели, що профілактувати хвороби серця допоможуть шпинат і гриби. Деякі продукти дуже корисні для серця.

Видео дня:

Відомий морячок Попай був абсолютно правий стосовно активного вживання шпинату. Дослідження передбачає, що насичена залізом дієта скорочує на 25% ризик розвитку хвороб серця, інформує Ukr.Media.

Якщо ви хочете зменшити ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань, переходьте на багату на залізо дієту. Дослідження показало, що якщо люди збільшували вміст у раціоні насичених залізом продуктів, це набагато скорочувало небезпеку появи інфарктів та інсультів. А дефіцит заліза, який відзначається майже у 65% людей середнього віку, підвищує ризик розвитку усіх хвороб серця на 10%.

Автори дослідження закликають дорослих людей включати у свою дієту більше червоного м’яса, шпинату, грибів і квасолі для того, щоб знизити ймовірність появи серцевих нападів. Крім того, корисно налягати на продукти, які багаті на вітамін C, на зразок броколі, перцю і фруктів. Вони допомагають організму поглинати залізо.

Цей мінерал відіграє критично важливу роль у виробленні червоних кров’яних клітин, що переносять кисень по нашому тілу. Вчені з Університету Гамбурга зробили свої висновки на основі спостережень за 12 000 чоловіків і жінок із середнім віком у 59,9 років. Період спостереження, протягом якого вони оцінювали показники рівня заліза і кількості хвороб серця, склав 13 років.