Здоров’я

Вчені довели, що відсутність риби у раціоні людини сильніше шкодить її здоров’ю, ніж паління

Нестача риби у раціоні людини дуже негативно відбивається на її здоров’ї.

Вчені довели, що відсутність риби у раціоні людини сильніше шкодить її здоров’ю, ніж паління. Нестача риби у раціоні людини дуже негативно відбивається на її здоров’ї.

Видео дня:

Якщо людина не вживає щодня жирну рибу, то тривалість її життя може скоротитися більше, ніж якби вона палила. До такого несподіваного висновку дійшли дослідники з Канади, інформує Ukr.Media.

Брак жирних кислот Омега-3 у дієті скорочує тривалість життя сильніше, ніж паління, як показало дослідження. Його автори виявили, що якщо шкідлива звичка, що пов’язана з тютюном, скорочує тривалість життя, у середньому, на 4 роки, то відсутність у раціоні достатньої кількості жирних кислот, що зустрічаються у таких видах риби, як форель або оселедець, зменшує її на 5 років.

Жирні кислоти відомі своїм корисним впливом на серце, вони також скорочують кількість згустків крові. Якщо у організмі людини відзначається рівень цих жирних кислот від 8 % більше, то він вважається гарним, середнім — від 4 % до 8 %, а низьким — менший за 4 %. Автори дослідження відзначають, що у Японії, де середньостатистичний рівень жирних кислот Омега-3 у населення значно вищий за 8 %, очікувана тривалість життя на 5 років більша, ніж навіть у США. А там рівень кислот Омега-3 у середньої людини нижчий за 5 %.

Саме тому, якщо ми активно включаємо у свій раціон жирну рибу та інші продукти, що містять жирні кислоти Омега-3, то це може продовжити життя. Нагадаємо, що жирних кислот багато не лише у жирній рибі, але й, наприклад, у авокадо, а також у таких популярних видах перекусу, як гарбузове і соняшникове насіння.