Здоров’я

Вчені довели, що вживання чаю сприяє зміцненню мозку людини

Зміцнити свій мозок можна за допомогою вживання чаю.

Вчені довели, що вживання чаю сприяє зміцненню мозку людини. Зміцнити свій мозок можна за допомогою вживання чаю.

Видео дня:

Відмінна новина для величезної армії любителів цього напою. Вживання чаю позитивно впливає на роботу мозку і дозволяє краще справлятися з креативними завданнями, інформує Ukr.Media.

Дослідники з Пекінського університету провели серію експериментів, щоб дізнатися, чи може чай поліпшити інтелектуальну роботу мозку і так зване конвергентне мислення. Це різновид мислення, який ми використовуємо для вирішення проблем. Отримані висновки показують, що регулярне вживання чаю приносить користь для інтелекту, а також дає багато інших переваг для здоров’я, до яких можна додати й збільшення тривалості життя.

Результати експериментів продемонстрували, що чай особливо добре допомагає справлятися зі складними завданнями. Причому любителі чаю відрізняються особливою стійкістю у сенсі вирішення цих проблем, і при цьому вони не втомлюються. У експериментах взяли участь 100 осіб, які проходили через тести на словникові асоціації або інші лінгвістичні завдання різної складності. Кожному учаснику давали можливість випити чашку води, або склянку чаю однаково теплої температури.

Було встановлено, що любителі чаю краще справлялися з вирішенням тестів, ніж ті люди, які вживали воду, особливо коли було потрібне складне креативне мислення. А ось за низького рівня складності вплив чаю у цьому питанні був мінімальним.