Здоров’я

Вчені довели, що зелений чай може знижувати ризик розвитку діабету другого типу

Зеленый чайУбезпечити себе від діабету другого типу може допомогти зелений чай.

Вчені довели, що зелений чай може знижувати ризик розвитку діабету другого типу, а також полегшувати перебіг недуги. Убезпечити себе від діабету другого типу може допомогти зелений чай.

Видео дня:

Недостатнє вироблення підшлунковою залозою інсуліну призводить до розвитку такого захворювання, як цукровий діабет 2 типу. Пацієнти з даною патологією змушені протягом усього життя приймати препарати, що знижують рівень глюкози у організмі. Останні дослідження вчених з Південної Кореї показали, що зменшити ризик розвитку даного захворювання можна, ввівши у свій раціон харчування зелений чай, інформує Ukr.Media.

Дослідження, які були проведені експертами медичного коледжу Університету Чунг-Анг показали зниження рівня глюкози натщесерце, рівня A1C, з одночасним зниженням рівня інсуліну у людей з діагностованим діабетом, які додали у свій раціон зелений чай. У матеріалах досліджень, опублікованих експертами Національних інститутів здоров’я США повідомляється, що даний ефект може бути пояснений наявністю у складі зеленого чаю досить високого вмісту антиоксидантів (поліфенолів і полісахаридів), завдяки яким і відбувається нормалізація рівня цукру у організмі.

«Крім здатності сполук зеленого чаю нормалізувати рівень глюкози у крові людей з діабетом, дані компоненти також сприяють зменшенню рівня холестерину, нормалізують тиск, надають протипухлинний ефект», — повідомив автор дослідження Джаетек Кім.