Прогрес

Вчені розповіли про простий спосіб зміцнення серцево-судинної системи

Здоров’я серця і судин може покращитися за допомогою музики.

Вчені розповіли про простий спосіб зміцнення серцево-судинної системи. Здоров’я серця і судин може покращитися за допомогою музики.

Американським фахівцям під час чергового дослідження вдалося знайти спосіб, за допомогою якого здоров’я серця і судин може покращитися більш ніж на 26 %, інформує Ukr.Media.

Американськими кардіологами з Університету Меріленда експериментально доведено, що прослуховування сумних мелодій, а також тих, які викликають негативні емоції, на зразок важкого року, негативно впливає на стінки судин, викликаючи їх звуження, що своєю чергою заважає нормальному надходженню крові до органів. І навпаки: позитивні та веселі мелодії допомагають поліпшити кровообіг за рахунок розширення судин. Результати експерименту були підтверджені ультразвуковим дослідженням плечової артерії, де вченим вдалося визначити роботу поверхні кровоносних судин (ендотелію). Під час дослідження використовувалися різні стимули — наркотики, емоції, прослуховування музики.

У результаті було виявлено, що, слухаючи веселу мелодію щодня протягом 30 хвилин, вони змогли поліпшити функцію кровоносних судин і кровотік майже на 26 %. Також спостерігалося збільшення вироблення ендорфінів у мозку, які, як відомо, відповідають за гарний настрій і допомагають зменшувати біль.