Здоров’я

Вчені розповіли про те, чим може закінчитися зловживання морквою

МорковьЗловживання морквою має певні наслідки.

Вчені розповіли про те, чим може закінчитися зловживання морквою. Зловживання морквою має певні наслідки.

Відео дня:

Вчені розповіли про найбільш важливі побічні ефекти, які виникають через надмірне вживання моркви. Завдяки цьому дуже корисному продукту відбувається насичення крові бета-каротином, тому за його надлишку у організмі можлива поява жовтуватого відтінку на шкірі, інформує Ukr.Media.

Каротинодермія, саме так називається це явище, не здатна завдати шкоди людському організму. Морква здатна викликати алергічну реакцію, висип, набряклість. Ці симптоми можуть з’явитися і у людей, що страждають на поліноз. У людей з алергією на пилок може з’являтися загострена реакція організму на моркву. Це відбувається через те, що у моркві міститься клітковина.

У проведеному дослідженні взяли участь близько тридцяти восьми тисяч добровольців, які були обстежені групою нідерландських вчених. У результаті дослідження було виявлено, що за умови збільшення кількості вживаної моркви можна знизити ризик розвитку діабету 2 типу.

За даними інших 69 робіт, вдалося з’ясувати взаємозв’язок між збільшеним споживанням каротиноїдів, вітамінів C, Е і більш низьким ризиком розвитку проблем з серцево-судинною системою.