ГоловнеЗдоров’я

Вчені розповіли як визначити рак легенів по очах — є три головні ознаки

Британські вчені назвали неявні ознаки можливої наявності небезпечного захворювання.

Видео дня:

Вчені розповіли як визначити рак легенів по очах — є три головні ознаки. Британські вчені назвали неявні ознаки можливої наявності небезпечного захворювання.

Існує три способи визначити по очах, чи є у пацієнта рак легенів. Як повідомляє видання Express, британські вчені впевнені, що про злоякісні новоутворення в легенях можуть свідчити: раптові опущенні віки, зменшення розміру зіниці ока і розмитий зір. Перший і другий симптоми характерні для не дрібноклітинного раку легенів — зазвичай вони проявляються тільки на одній стороні обличчя, інформує Ukr.Media.

Це може бути синдром Горнера, або окулосимпатичний синдром. Він говорить про поразку симпатичної нервової системи, викликаної конкретним видом онкології.

Третя ознака — нечіткий або двоящий зір — пов’язують вже з метастатичним раком легенів. Зазвичай, при ньому ракові клітини залишають межі дихального органу і розносяться по всьому організму через кров або лімфу.

Є й інші неочевидні симптоми раку легенів — вони більш відомі в медичному середовищі. Це тривалий кашель, біль у грудях, утруднене дихання, незрозуміла втрата ваги або апетиту. Також варто звернутися до лікаря при раптовому опуханні обличчя, труднощі при ковтанні, зміні голосу і форми пальців — зазвичай вони немов подовжуються на кінцях.