Здоров’я

Вчені виявили, що через кофеїн вітамін D може гірше засвоюватися організмом людини

Кофеїн негативно впливає на засвоєння організмом людини вітаміну D.

Видео дня:

Вчені виявили, що через кофеїн вітамін D може гірше засвоюватися організмом людини. Кофеїн негативно впливає на засвоєння організмом людини вітаміну D.

Нове дослідження припускає, що регулярний прийом кофеїну може вплинути на здатність вашого організму засвоювати вітамін D, інформує Ukr.Media.

Медичні дослідники у Китаї та Бразилії нещодавно об’єдналися для проведення дослідження, яке незабаром буде опубліковане у Міжнародному журналі досліджень вітамінів і харчування. Дослідження було засноване на попередніх дослідженнях, які дійшли висновку, що споживання кофеїну було пов’язане зі зниженням вироблення рецепторів вітаміну D.

У цьому дослідженні були вивчені дані про харчування, зібрані більш ніж у 13 000 учасників Національного обстеження здоров’я та харчування у період з 2005 по 2006 рік. Потім, з поправкою на ряд інших змінних, пов’язаних зі здоров’ям, були вивчені клінічні шанси того, що дефіцит вітаміну D пов’язаний зі споживанням кофеїну.

Дійсно, дослідники дійшли висновку, що чим більше люди вживають кофеїну, тим більше у них шансів відчути дефіцит вітаміну D.

У резюме дослідження автори чітко заявляють: «Більш високе споживання кофеїну з їжею було пов’язане з дефіцитом вітаміну D у репрезентативній вибірці американського населення».

Важливо відзначити, що дослідники кваліфікують це відкриття, додавши, що може знадобитися подальше дослідження, щоб визначити, чи дійсно кофеїн викликає дефіцит вітаміну D. У цей час також немає чіткого розуміння щодо того, якими були критерії, що відрізняли здоровий рівень кофеїну від тих, які були пов’язані з більш низьким рівнем вітаміну D, а також, як кофеїн впливає на рівень вітаміну D у літніх людей.

Інше питання може полягати у тому, як кофеїн впливає на рівень вітаміну D у літніх людей, оскільки дані, використані у цьому дослідженні, були зібрані у людей у віці від 30 до 47 років. Додаткові дослідження у даному напрямку допоможуть знайти більш точні відповіді.