Здоров’я

Вчені: Волоські горіхи здатні зменшувати ризик смерті у людей

Волоські горіхи здатні зменшувати ризик смерті у людей.

Вчені розповіли, за допомогою якого продукту можна зробити ризик смерті на 39% меншим. Волоські горіхи здатні зменшувати ризик смерті у людей.

Про те, що продукти на нашому столі безпосередньо впливають на наше здоров’я, відомо багатьом. Однак вчені продовжують вивчати властивості вже відомих нам продуктів, відкриваючи у них дедалі нові корисні властивості. За даними видання Natural Medicine Journal, продуктом, що рятує організм людини від розвитку хронічних процесів, є волоські горіхи, інформує Ukr.Media.

Під час проведення наукового дослідження вчені вивчили дані понад 7 200 осіб. Особливу увагу було приділено харчовим уподобанням учасників дослідження, а саме — вживанню волоських горіхів. Практично за 5 років спостережень з’ясувалося, що введення у свій раціон не менше 28 грамів (1 порція) цього продукту змогло знизити кількість смертей від хвороб серця. Загалом за період дослідження померли 323 людини. З них від захворювань серця — 81 людина.

«За отриманими нами даними, вживання трьох порцій волоських горіхів на день допомагає знизити ризик смерті від різних факторів, включаючи хвороби серця й онкологію — майже на 39%. Таким чином можна стверджувати, що вживання волоських горіхів сприяє не лише зміцненню здоров’я, а й продовженню життя людей», — поділилися дослідники.