Men's & Women's

Вчені встановили, що розвитку аутизму у дітей сприяє депресія у їх матерів під час вагітності

Депресія у жінок під час вагітності негативно позначається на стані психіки їх дітей.

Вчені встановили, що розвитку аутизму у дітей сприяє депресія у їх матерів під час вагітності. Депресія у жінок під час вагітності негативно позначається на стані психіки їх дітей.

Вагітні жінки, у яких діагностовані розлади настрою, включаючи і депресію, що відмовляються від прийому антидепресивних препаратів, значно збільшують ризик розвитку аутизму у своїх майбутніх дітей. Про це повідомили вчені на сторінках журналу Biological Psychiatry, інформує Ukr.Media.

Багато майбутніх матерів з наявністю психічних розладів у період виношування дитини відмовляються від прийому відповідних препаратів через страх заподіяння шкоди здоров’ю свого майбутнього малюка. Однак, проведене дослідження вчених показало, що ризик розвитку розладів, зокрема аутичного спектра, набагато вищий у матерів, які, відмовившись від прийому препаратів, страждали через розлади настрою або депресію. Загалом у дослідженні були вивчені дані про розвиток американських дітей, які народилися у 2003-2011 роках.

«Наше дослідження показало, що використання селективних інгібіторів зворотного захоплення серотоніну не впливає на зміну психіки плода. Іншими словами — саме депресивний стан жінки становить найбільшу небезпеку для майбутнього малюка, підвищуючи майже удвічі ризик розвитку у нього аутизму, а також затримки розвитку», — поділилася авторка дослідження доктор Дженніфер Еймс.