Здоров’я

Вчені: вживання зеленого чаю може вплинути на риси обличчя у дітей з синдромом Дауна

На риси обличчя у дітей з синдромом Дауна можна вплинути за допомогою зеленого чаю.

Вчені довели, що вживання зеленого чаю може вплинути на риси обличчя у дітей, народжених з синдромом Дауна. На риси обличчя у дітей з синдромом Дауна можна вплинути за допомогою зеленого чаю.

Дослідження, проведене міжнародною групою експертів, допомогло виявити позитивний вплив екстракту зеленого чаю, що змінило патологічні риси обличчя у дітей з синдромом Дауна. Однак вчені повідомляють, що надати такий вплив за допомогою зеленого чаю можна лише на дітей, які не досягли трирічного віку. Саме у цей період екстракт зеленого чаю може вплинути на риси обличчя дитини. Матеріалами дослідження поділився портал Scientific Reports, інформує Ukr.Media.

Попри отримані результати, дослідники попереджають, що за умови введення зеленого чаю у раціон дитини слід дотримуватися чітких пропорцій, оскільки висока концентрація епігаллокатехіну-3 здатна спричинити появу негативних змін у розвитку кісток обличчя.

Свої висновки вчені отримали, провівши дослідження за лабораторних умов на гризунах. Одній групі самок, ще під час вагітності у раціон був доданий екстракт зеленого чаю у досить високій концентрації. Потім зелений чай був введений у раціон новонароджених мишенят з синдромом Дауна.

Порівняльний аналіз гризунів, які отримували добавки з зеленого чаю, з контрольною групою мишей показав, що близько 60 % гризунів з першої групи з синдромом Дауна мали таку ж саму форму мордочки, як і у здорових мишенят. Водночас у мишенят з другої групи розвинулися характерні для даного захворювання зміни у зовнішності.