Здоров’я

Вчені з США довели користь шоколаду для серця та судин

Шоколад позитивно впливає на стан серця та судин.

Твердження про користь шоколаду для діяльності серцево-судинної системи, які звучали раніше, знайшли підтвердження у вигляді результатів нового дослідження вчених з США, інформує Ukr.Media.

«Шоколад може позитивно впливати на функціонування серця і судин», — цитує американських дослідників журнал European Journal of Preventive Cardiology.

Видання опублікувало висновки наукових фахівців, що представляють Медичний коледж Бейлор. Цими вченими були проаналізовані дані 300 тисяч осіб. Їх резюме підтверджує, що споживання шоколаду корисне для профілактики ішемічної хвороби серця.

Автори дослідження постулюють, що «у людей, які їдять шоколад хоча б раз на тиждень, ризик розвитку ішемічної хвороби серця знижується на 8 %».

Вчені пов’язують корисний ефект поїдання шоколаду з дією на організм біоактивних компонентів какао-бобів, що йдуть на виготовлення продукту (це, зокрема, стеаринова кислота, флавоноїди, поліфеноли). За словами дослідників, завдяки даним речовинам серцевий м’яз стає більш витривалим, а у крові підвищується вміст «гарного» холестерину, що сприяє зниженню рівня «поганого» холестерину, який закупорює артерії і підвищує ризик розвитку інфарктів.

Фахівці підкреслюють, що йдеться про якісний продукт з високим вмістом какао, який вживається у помірній кількості.