Здоров’я

Вчені: за допомогою вживання бурякового соку літні люди можуть залишатися більш здоровими

Підтримувати себе здоровими літні люди можуть за допомогою бурякового соку.

Вчені виявили, що за допомогою вживання бурякового соку літні люди можуть залишатися більш здоровими. Підтримувати себе здоровими літні люди можуть за допомогою бурякового соку.

Наукові дослідники з Університету Екстера з’ясували, що введення у раціон людей похилого віку бурякового соку допомагає збільшити рівень корисних бактерій у порожнині рота, що забезпечують нормальну роботу кровоносних судин, покращуючи функції мозку, інформує Ukr.Media.

Вивчивши сполуки, що входять до складу буряка, дослідники виявили неорганічні нітрати. Під впливом бактерій порожнини рота ці сполуки перетворюються на оксид азоту, який сприяє поліпшенню роботи кровоносних судин і хімічних сполучень у мозку. А як відомо, саме у людей з віком відбувається зниження вироблення оксиду азоту, що стає причиною погіршення стану судин і зниження розумових здібностей.

До таких висновків експерти прийшли, провівши дослідження за участю 26 добровольців похилого віку. Одній групі учасників було запропоноване вживання бурякового соку, який учасники повинні були приймати двічі на день протягом 10 днів. Контрольна група учасників приймала плацебо. Дослідження виявило не тільки поліпшення стану судинної системи у добровольців з першої групи, але й зниження артеріального тиску не менше, ніж на 5 пунктів.