Здоров’я

Вчені: Жирні молочні продукти сприяють здоров’ю серця у літніх людей

На сторінках видання PLoS Medicine з’явилися результати досліджень вчених зі Швеції, у яких повідомляється про ефективність молочної продукції високої жирності щодо зниження ризику розвитку серцево-судинних захворювань, інформує Ukr.Media.

Видео дня:

Однією з головних причин, що скорочує тривалість людського життя, за даними фахівців ВООЗ, є захворювання серця, судин. На першому місці у даному разі стоять серцева недостатність, інфаркти та інсульти. Основною причиною розвитку даних загрозливих для життя станів є гіпертонічна хвороба.

У більшості випадків розвитку гіпертонії сприяє порушення харчування, у результаті чого на стінках судин відбувається накопичення великої кількості шкідливих холестеринових бляшок, що перешкоджають нормальному кровотоку. У зв’язку з цим більшість рекомендацій лікарів зводиться до обмеження вживання жирних продуктів. Однак шведські фахівці з наукової точки зору змогли довести, що молочна продукція, навіть високої жирності, не є шкідливим продуктом.

До таких результатів вчені прийшли, проаналізувавши дані близько 4 000 громадян Швеції. За період 16-річного дослідження експертам вдалося встановити, що незважаючи на вживання у великих кількостях молочних продуктів з високим відсотком жирності, більшості учасників дослідження вдалося не лише уникнути розвитку загрозливих для життя станів, але й знизити показники рівнів холестерину.

Подальший порівняльний аналіз з аналогічними дослідженнями, проведеними раніше іншими вченими, встановив аналогічний взаємозв’язок між споживанням жирної молочної продукції і здоров’ям серцево-судинної системи.